Wednesday, February 9, 2011

Lapa Ketok (Lapar Sgt)

Kelik Khejo hari ni lapa sunggoh! tokde nok make lunch kak opih takdi sebak banyok khejo do'oh. Sapa drumoh lajuuu jah g dapo masok jah gapo ado. :)

(Balik kerja hari ni lapa betul. tak sempat nak lunch sbb kerja banyak sgt. so sampai je rumah terus ke dapur masak je apa ada..:))
  
nanok nasi dulu lah (masak nasi dulu lah)
takdok lauk goreng nagek jah (xda lauk goreng nugget jelah)
samba bilih dale peti aieh (sambal ikan bilis dlm peti ais)
siak dohhhh (siap dah!)
takdok aroh lapa sgt make la nagek ngaa nasik buh samba bilih  (dah lapar sgt makan je nugget dengan nasi letak sambal bilis)
MORAL OF THE STORY : Toksoh dok make kak keda sangak lah kalu boleh masok drumoh. pitih sehh, peruk pung kenye po tulo.. :)

(MORAL OF THE STORY : Tak perlu makan kat kedai slalu kalau boleh masak di rumah.. duit save, perut kenyang jugak)

7 comments:

  1. sebak nok wi ore buke kelate pun baco n blaja kecek klate..:)

    ReplyDelete
  2. Wah... Cik Abe masak ke balik keje? (sorry tak terer speaking lagi)

    ReplyDelete
  3. opsss.. masak nugget je. nnt nak try masak sardin pula.:p

    ReplyDelete
  4. hahahah... tergeliat lidah kawe nihh.. :p

    ReplyDelete